etusivu:   kirjasto

Seuran kirjasto

Seuran kirjasto on Kulttuuritalo Laikun (ent. Vanhan kirjastotalon) Mäkelän kabinetissa talon kolmannessa kerroksessa. Pääaula, jossa ovat mm. luentosali ja kahvila, sijaitsee toisessa kerroksessa. Mäkelän kabinetti siirtyi talon remontissa kerrosta ylemmäksi. Kirjasto on avoinna esitelmäiltoina klo 17.00-18.00. Kirjasto on avoinna kaikille, mutta aineistoa lainataan vain seuran jäsenille.

Kirjastossa on ostettuna tai lahjoitettuna saatuja sukututkijaa kiinnostavia kirjoja noin 800 kappaletta. Monet niistä ovat vaikeasti löydettäviä painamattomia sukututkimuksia tai omakustannejulkaisuja.

Seura ostaa ja ottaa mielellään lahjoituksena vastaan pirkanmaalaisten sukututkijoiden teoksia ja varsinkin Pirkanmaalle sijoittuvia sukuselvityksiä. Ota yhteyttä seuran hallituksen jäseniin tai toimihenkilöihin.

Kirjastoluettelo

Otsikkoa klikkaamalla aukeaa kirjastoluettelo, jonka alussa on aiheluettelo. Valitsemalla aiheen saat luettelon ko. aiheen kirjoista. Voit vielä tarkentaa hakua uudella valinnalla. Alkutilanteen saat painamalla "Tyhjennä aiheet". Haku kohdistuu tekijä-, teos- ja aihekenttiin. Voit myös lajitella kirjat tekijän tai teoksen nimen mukaan aakkosjärjestykseen.

Aineisto on luetteloitu pääsanan mukaan (tekijä tai teoksen nimi). Joissakin tapauksissa teos sijaitsee kirjaston hyllyssä pääsanasta poikkeavassa paikassa.

Kirjastoluettelo pdf-muodossa

Päivitetty 31.3.2023

Kirjaston lehdet

Huomaathan että kirjastossa voit lukea myös muiden sukututkimusyhdistysten lehtiä. Seuran jäsenet voivat lainata lehtiä myös kotiin. Kirjastosta voi kysyä seuraavien lehtien numeroita:
Aninkainen
- Turun seudun sukututkijat ry
Genos
- Suomen Sukututkimusseura ry
Ikaliini
- Suur-Ikaalisten Sukututkijat ry
Niinipuu
- Mänttärin Sukuyhdistys ry
Släktforskaren
- Helsingfors Släktforskare rf
Sukuri
- Vantaan Seudun Sukututkijat ry
Sukuset
- Lahden seudun sukututkijat ry
Sukuvakka
- Keravan Seudun Sukututkijat ry
Sukuviesti
- Sukuseurojen keskusliitto SSK ry
Suvustaja
- Salon Seudun Sukututkijat ry
Vanajan varsilta
- Hämeenlinnan sukututkimusseura ry

Viimeksi hankitut kirjat

  • Virtapohja, Kalle: Liuksialan kartano Kangasalla. Meurmanit 200 vuotta isäntinä ja suomalaisen yhteiskunnan rakentajina
  • Hockman, Tuula - Salminen, Tapio: Kokemäen ja Harjavallan talonhaltijat, torpat 1891-1900 ja papisto ennen vuonna 1870
  • Luntinen, Pertti: Pakkala ja Urmia. Meidän kylät 2
  • Kannisto, Raija - Sinivaara, Juha - Kemppinen, Paula: Kemppisen suku Hiitolasta
  • Hoppu, Tuomas: Toivon ja epätoivon aika – Tampereen vankileiri 1918 ihmiskohtaloineen
  • Härkönen, Mirja: Naisia, asiakirjoja, arkistoja - Suomen naishistorian arkistolähteitä
  • Raitio, Raine: Työtä ja elämää Längelmäveden rannalla - Kuhmalahden Vehkapuntarin kylän vaiheita kivikaudelta 2000-luvulle

Kulttuuritalo Laikku
Seuran kirjaston kirjat