etusivu:   tapahtumat:   luennot:

Kevään 2014 esitelmät

Esitelmätilaisuudet pidetään Vanhan kirjastotalon (Keskustori 4) luentosalissa joka toinen tiistai klo 18 alkaen. Esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia.

Seuran kirjasto Vanhan kirjastotalon Mäkelän kabinetissa on avoinna ennen esitelmätilaisuuden alkua klo 17.00-18.00. Seuran jäsenet voivat lainata kirjastosta kirjoja.

11.2. Tuula Hockman: Ritareista kartanonherroihin. Aatelin vaiheita Ruotsin vallan aikana. Luvassa kattava paketti ja kertaus suomalaisen aateliston historiasta aina keskiajalta myöhempiin aikoihin.
25.2. Vuosikokous Vuosikokouksessa jäsenistölle esitellään yhdistyksen edellisen toimintakauden toteutunut toiminta, taloustilanne ja vuoden 2014 toimintasuunnitelma ja budjetti. Kokouksessa valitaan myös yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet.
11.3. Sara Lundén ja Tiina Miettinen: Sukututkijan digitaaliset lähteet. Internetistä löytyy jatkuvasti yhä enemmän alkuperäisaineistosta digitoitua suku- ja historiantutkimusta edistävää asiakirja-aineistoa. Digi-illan aikana käydään läpi yleisimpiä sukututkimuksen lähdeaineistoja, kuten Kansallisarkiston ja Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen digitoitua materiaalia.
25.3. Kirjastoilta. Esittelyssä seuran oma kirjasto. Seuran omassa kirjastossa on historian ja paikallishistorian alan julkaisujen lisäksi painettuja ja painamattomia sukututkimuksia. Kirjaston kokoelma karttuu jatkuvasti. Tule kuulemaan, mitä kaikkea mielenkiintoista kirjastosta löytyy!
8.4. Reetta Eiranen: Tengströmin sisarukset ja Kruununhaan seurapiiri 1800-luvulla. Esitelmässä tarkastellaan ns. Tengströmin piiriä ja siihen kuuluneita kansallismielisiä henkilöitä, joista yksi oli Fredrika Tengström, J.L. Runebergin tuleva vaimo. Tarkastelun kohteena on erityisesti vähälle huomiolle jääneiden naisten toiminta.
22.4. Raine Raitio: Miten päätän sukututkimuksen? Mitä pitäisi tehdä sukututkimusaineistolle, kun harrastus on päättymässä? Satojen tutkimustyötuntien saavutuksia ei pidä heittää hukkaan, vaikka jälkeläiset ja muut sukulaiset eivät olisikaan kiinnostuneita tutkimuksen tuloksista.

Tervetuloa mukaan tilaisuuksiin!