etusivu:   tapahtumat:   luennot:

Syksyn 2015 ohjelma

Esitelmätilaisuudet pidetään Vanhan kirjastotalon (Keskustori 4) luentosalissa joka toinen tiistai klo 18 alkaen. Esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia.

Seuran kirjasto Vanhan kirjastotalon Mäkelän kabinetissa on avoinna ennen esitelmätilaisuuden alkua klo 17.00-18.00. Seuran jäsenet voivat lainata kirjastosta kirjoja.

15.9. Piikailta. Tiina Miettinen alustaa ”Piikojen valtakunta” kirjansa pohjalta. Miten pysytään paikasta toiseen liikkuvien piikojen jäljillä? Tule kertomaan millaisia piikoja oman sukusi piiristä on löytynyt.
29.9. Veli-Matti Pussinen: Sotilasaineistot ennen vuotta 1809. Perusteellinen katsaus Ruotsin ajan sotilasasiakirjoihin.
13.10. Ei jäseniltaa. Päiväretki Turkuun, jossa tutustutaan mm. maakunta-arkistoon (lähtö klo 8.00, paluu klo 19.00). Lisätietoa jäsenilloissa.
27.10. Marja Pirttivaara: Katsaus DNA-sukututkimukseen. Millaisia tietoja on saatu lähiseutujen suvuista? Tule kysymään ja keskustelemaan vapaamuotoisesti.
10.11. Arkeologi Ulla Moilanen: Muinais-DNA:n tutkimus. Arkeologinen aineisto ei koostu pelkistä esineistä, vaan myös ihmisten ja eläinten jäänteistä. Mitä arkeologisesta aineistosta tehtävä DNA-tutkimus paljastaa omasta alkuperästämme?
24.11. Juha Simola: Oman suvun tai perheen tarina digitaalisessa muodossa. Ajatuksia ja ideoita siihen miten historiaa voi tallentaa digitaalisena kertomuksena.

Tervetuloa mukaan tilaisuuksiin!